(Eesti) Keeks sõreda nisujahuga

Yields4 Servings

 200 g või
 250 g suhkur
 5 muna (või 4 väikest)
 400 ml Tammejuure sõre nisujahu
 2 tsp küpsetuspulber
 näputäis soola
 40 g kakaopulber
 150 g tume šokolaad
 200 ml keefir

1

Vahusta mikseri abil toasoe või suhkruga.

2

Lisa ühekaupa edasi vahustades munad.

3

Haki šokolaad hästi peeneks.

4

Sega kausis jahu, sool, küpsetuspulber ja kakao.

5

Lisa või-munasegule vaheldumisi keefir ja jahusegu.

6

Viimasena lisa hakitud šokolaad, sega ühtlaseks ja vala ümmargusse, 25 cm läbimõõduga võitatud ja jahuga üle raputatud keeksivormi.

7

Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 1 tund.

8

Kontrolli keeksi küpsust puutikuga. Võta keeks ahjust ja jahuta umbes 10 minutit.

9

Kummuta keeks ettevaatlikult vormist välja. Soovi korral serveeri vaarikate ja vaniljejäätisega.

Ingredients

 200 g või
 250 g suhkur
 5 muna (või 4 väikest)
 400 ml Tammejuure sõre nisujahu
 2 tsp küpsetuspulber
 näputäis soola
 40 g kakaopulber
 150 g tume šokolaad
 200 ml keefir

Directions

1

Vahusta mikseri abil toasoe või suhkruga.

2

Lisa ühekaupa edasi vahustades munad.

3

Haki šokolaad hästi peeneks.

4

Sega kausis jahu, sool, küpsetuspulber ja kakao.

5

Lisa või-munasegule vaheldumisi keefir ja jahusegu.

6

Viimasena lisa hakitud šokolaad, sega ühtlaseks ja vala ümmargusse, 25 cm läbimõõduga võitatud ja jahuga üle raputatud keeksivormi.

7

Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 1 tund.

8

Kontrolli keeksi küpsust puutikuga. Võta keeks ahjust ja jahuta umbes 10 minutit.

9

Kummuta keeks ettevaatlikult vormist välja. Soovi korral serveeri vaarikate ja vaniljejäätisega.

(Eesti) Keeks sõreda nisujahuga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *