(Eesti) Keeks sõreda nisujahuga

Yields1 Serving

1

200 g võid
250 g suhkrut
4 suurt või 5 keskmise suurusega muna
4 dl Tammejuure sõredat nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
näputäis soola
40 g kakaopulbrit
150 g tumedat šokolaadi
200-250 ml keefiri

Vahusta mikseri abil toasoe või suhkruga, lisa ühekaupa edasi vahustades munad. Haki šokolaad hästi peeneks.

Sega kausis jahu, sool, küpsetuspulber ja kakao. Lisa või-munasegule vaheldumisi keefir ja jahusegu. Viimasena lisa hakitud šokolaad, sega ühtlaseks ja vala ümmargusse, 25 cm läbimõõduga võitatud ja jahuga üle raputatud keeksivormi.

Küpseta 175-kraadises ahjus u. 1 tund. Kontrolli keeksi küpsust puutikuga. Võta keeks ahjust ja jahuta u. 10 minutit, kummuta keeks ettevaatlikult vormist välja. Soovi korral serveeri vaarikate ja vaniljejäätisega.

Ingredients

Directions

1

200 g võid
250 g suhkrut
4 suurt või 5 keskmise suurusega muna
4 dl Tammejuure sõredat nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
näputäis soola
40 g kakaopulbrit
150 g tumedat šokolaadi
200-250 ml keefiri

Vahusta mikseri abil toasoe või suhkruga, lisa ühekaupa edasi vahustades munad. Haki šokolaad hästi peeneks.

Sega kausis jahu, sool, küpsetuspulber ja kakao. Lisa või-munasegule vaheldumisi keefir ja jahusegu. Viimasena lisa hakitud šokolaad, sega ühtlaseks ja vala ümmargusse, 25 cm läbimõõduga võitatud ja jahuga üle raputatud keeksivormi.

Küpseta 175-kraadises ahjus u. 1 tund. Kontrolli keeksi küpsust puutikuga. Võta keeks ahjust ja jahuta u. 10 minutit, kummuta keeks ettevaatlikult vormist välja. Soovi korral serveeri vaarikate ja vaniljejäätisega.

(Eesti) Keeks sõreda nisujahuga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *