(Eesti) Pirukas ehk Quiche Lorraine rukkijahuga

Yields1 Serving

1

3 dl Tammejuure rukkijahu püüli
150 g võid
0.5 tl soola
2 sl vett

Sisu:
3 muna
3.5 dl köögikoort
1 suur sibul
0.5 tl soola
2 dl riivjuustu
200 g sinki
Valget pipart

Haki külm või jahuga. Lisa vesi, sõtku kiiresti tainaks ja aseta tunniks külma. Rulli tainas ümmarguseks kettaks ning aseta vormi põhja ja äärtele. Torka kahvliga tainapõhja mõned augud. Küpseta ahjus 225°C juures 10 minutit. Pruunista pannil sink ja sibul ning aseta eelküpsetatud põhjale. Klopi munad ja koor segamini ning maitsesta. Sega hulka riivjuust ja kalla segu pirukale. Küpseta ahjus 200°C juures 20-30 minutit, kuni pirukas on pealt helepruun. Retsept sobib 24 cm läbimõõduga koogivormile.

Ingredients

Directions

1

3 dl Tammejuure rukkijahu püüli
150 g võid
0.5 tl soola
2 sl vett

Sisu:
3 muna
3.5 dl köögikoort
1 suur sibul
0.5 tl soola
2 dl riivjuustu
200 g sinki
Valget pipart

Haki külm või jahuga. Lisa vesi, sõtku kiiresti tainaks ja aseta tunniks külma. Rulli tainas ümmarguseks kettaks ning aseta vormi põhja ja äärtele. Torka kahvliga tainapõhja mõned augud. Küpseta ahjus 225°C juures 10 minutit. Pruunista pannil sink ja sibul ning aseta eelküpsetatud põhjale. Klopi munad ja koor segamini ning maitsesta. Sega hulka riivjuust ja kalla segu pirukale. Küpseta ahjus 200°C juures 20-30 minutit, kuni pirukas on pealt helepruun. Retsept sobib 24 cm läbimõõduga koogivormile.

(Eesti) Pirukas ehk Quiche Lorraine rukkijahuga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *