(Eesti) Pirukas ehk Quiche Lorraine rukkijahuga

Yields4 Servings

 300 ml Tammejuure rukkijahu püüli
 150 g või
 0.50 tsp sool
 2 tbsp vesi
 3 muna
 350 ml köögikoor
 1 sibul
 0.50 tsp sool
 200 ml riivjuust
 200 g sink
 näpuotsaga pipart

1

Haki külm või jahuga.

2

Lisa vesi, sõtku kiiresti tainaks ja aseta tunniks külma.

3

Rulli tainas ümmarguseks kettaks ning aseta vormi põhja ja äärtele.

4

Torka kahvliga tainapõhja mõned augud. Küpseta ahjus 225°C juures 10 minutit.

5

Pruunista pannil sink ja sibul ning aseta eelküpsetatud põhjale.

6

Klopi munad ja koor segamini ning maitsesta.

7

Sega hulka riivjuust ja kalla segu pirukale.

8

Küpseta ahjus 200°C juures 20-30 minutit, kuni pirukas on pealt helepruun. Retsept sobib 24 cm läbimõõduga koogivormile.

Ingredients

 300 ml Tammejuure rukkijahu püüli
 150 g või
 0.50 tsp sool
 2 tbsp vesi
 3 muna
 350 ml köögikoor
 1 sibul
 0.50 tsp sool
 200 ml riivjuust
 200 g sink
 näpuotsaga pipart

Directions

1

Haki külm või jahuga.

2

Lisa vesi, sõtku kiiresti tainaks ja aseta tunniks külma.

3

Rulli tainas ümmarguseks kettaks ning aseta vormi põhja ja äärtele.

4

Torka kahvliga tainapõhja mõned augud. Küpseta ahjus 225°C juures 10 minutit.

5

Pruunista pannil sink ja sibul ning aseta eelküpsetatud põhjale.

6

Klopi munad ja koor segamini ning maitsesta.

7

Sega hulka riivjuust ja kalla segu pirukale.

8

Küpseta ahjus 200°C juures 20-30 minutit, kuni pirukas on pealt helepruun. Retsept sobib 24 cm läbimõõduga koogivormile.

(Eesti) Pirukas ehk Quiche Lorraine rukkijahuga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *