(Eesti) Keeks sõreda nisujahuga

Yields1 Serving

1

200 g võid
250 g suhkrut
4 suurt või 5 keskmise suurusega muna
4 dl Tammejuure sõredat nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
näputäis soola
40 g kakaopulbrit
150 g tumedat šokolaadi
200-250 ml keefiri

Vahusta mikseri abil toasoe või suhkruga, lisa ühekaupa edasi vahustades munad. Haki šokolaad hästi peeneks.

Sega kausis jahu, sool, küpsetuspulber ja kakao. Lisa või-munasegule vaheldumisi keefir ja jahusegu. Viimasena lisa hakitud šokolaad, sega ühtlaseks ja vala ümmargusse, 25 cm läbimõõduga võitatud ja jahuga üle raputatud keeksivormi.

Küpseta 175-kraadises ahjus u. 1 tund. Kontrolli keeksi küpsust puutikuga. Võta keeks ahjust ja jahuta u. 10 minutit, kummuta keeks ettevaatlikult vormist välja. Soovi korral serveeri vaarikate ja vaniljejäätisega.

Ingredients

Directions

1

200 g võid
250 g suhkrut
4 suurt või 5 keskmise suurusega muna
4 dl Tammejuure sõredat nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
näputäis soola
40 g kakaopulbrit
150 g tumedat šokolaadi
200-250 ml keefiri

Vahusta mikseri abil toasoe või suhkruga, lisa ühekaupa edasi vahustades munad. Haki šokolaad hästi peeneks.

Sega kausis jahu, sool, küpsetuspulber ja kakao. Lisa või-munasegule vaheldumisi keefir ja jahusegu. Viimasena lisa hakitud šokolaad, sega ühtlaseks ja vala ümmargusse, 25 cm läbimõõduga võitatud ja jahuga üle raputatud keeksivormi.

Küpseta 175-kraadises ahjus u. 1 tund. Kontrolli keeksi küpsust puutikuga. Võta keeks ahjust ja jahuta u. 10 minutit, kummuta keeks ettevaatlikult vormist välja. Soovi korral serveeri vaarikate ja vaniljejäätisega.

(Eesti) Keeks sõreda nisujahuga

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.