(Eesti) Sõreda nisujahuga keeks

АвторKarin Tiit
Доходность4 порции
 200 г või
 250 г suhkur
 5 pcs muna (või 4 väikest)
 400 мл Tammejuure sõre nisujahu
 2 ч.л. küpsetuspulber
 näputäis soola
 40 г kakaopulber
 150 г tume šokolaad
 200 мл keefir
1

Vahusta mikseri abil toasoe või suhkruga.

2

Lisa ühekaupa edasi vahustades munad.

3

Haki šokolaad hästi peeneks.

4

Sega kausis jahu, sool, küpsetuspulber ja kakao.

5

Lisa või-munasegule vaheldumisi keefir ja jahusegu.

6

Viimasena lisa hakitud šokolaad, sega ühtlaseks ja vala ümmargusse, 25 cm läbimõõduga võitatud ja jahuga üle raputatud keeksivormi.

7

Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 1 tund.

8

Kontrolli keeksi küpsust puutikuga. Võta keeks ahjust ja jahuta umbes 10 minutit.

9

Kummuta keeks ettevaatlikult vormist välja. Soovi korral serveeri vaarikate ja vaniljejäätisega.

Ингредиенты

 200 г või
 250 г suhkur
 5 pcs muna (või 4 väikest)
 400 мл Tammejuure sõre nisujahu
 2 ч.л. küpsetuspulber
 näputäis soola
 40 г kakaopulber
 150 г tume šokolaad
 200 мл keefir

Указания

1

Vahusta mikseri abil toasoe või suhkruga.

2

Lisa ühekaupa edasi vahustades munad.

3

Haki šokolaad hästi peeneks.

4

Sega kausis jahu, sool, küpsetuspulber ja kakao.

5

Lisa või-munasegule vaheldumisi keefir ja jahusegu.

6

Viimasena lisa hakitud šokolaad, sega ühtlaseks ja vala ümmargusse, 25 cm läbimõõduga võitatud ja jahuga üle raputatud keeksivormi.

7

Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 1 tund.

8

Kontrolli keeksi küpsust puutikuga. Võta keeks ahjust ja jahuta umbes 10 minutit.

9

Kummuta keeks ettevaatlikult vormist välja. Soovi korral serveeri vaarikate ja vaniljejäätisega.

(Eesti) Sõreda nisujahuga keeks

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *