Rukkijahuga kanepileib

Kogus4 Portsjoni
 Eeltainas:
 100 g juuretis
 0.50 l käesooja vett
 200 ml Tammejuure rukkikroovjahu
 200 ml Tammejuure rukkihelbed
 Segada kõik ained kokku ja jätta kaetult ööks seisma.
 Leivatainas:
 100 ml rukkilinnasejahu
 100 ml Damera suhkur
 6 g meresool
 400 ml rukkitäisterajahu
 100 ml kanepiseemned
1

Lisada eeltainale linnasejahu, sool ja suhkur.

2

Segada hoolega.

3

Seejärel lisa rukkitäisterajahu.

4

Suure puulusikaga kloppiga tihke taigen.

5

Peab jääma parajalt pehme.

6

Kõige lõpus segada hulka kanepiseemned.

7

Panna taigen vormi ja siluda pealt märja käega sildedaks. Sellest kogusest saab kaks väiksemat või ühe suure leiva.

8

Katta rätikuga ja panna sooja kohta kerkima u. 3-4 h. Peaks kerkima poole suuremaks.

9

Küpsetada 180 C juures 1 h.

Ingredients

 Eeltainas:
 100 g juuretis
 0.50 l käesooja vett
 200 ml Tammejuure rukkikroovjahu
 200 ml Tammejuure rukkihelbed
 Segada kõik ained kokku ja jätta kaetult ööks seisma.
 Leivatainas:
 100 ml rukkilinnasejahu
 100 ml Damera suhkur
 6 g meresool
 400 ml rukkitäisterajahu
 100 ml kanepiseemned

Valmistamine

1

Lisada eeltainale linnasejahu, sool ja suhkur.

2

Segada hoolega.

3

Seejärel lisa rukkitäisterajahu.

4

Suure puulusikaga kloppiga tihke taigen.

5

Peab jääma parajalt pehme.

6

Kõige lõpus segada hulka kanepiseemned.

7

Panna taigen vormi ja siluda pealt märja käega sildedaks. Sellest kogusest saab kaks väiksemat või ühe suure leiva.

8

Katta rätikuga ja panna sooja kohta kerkima u. 3-4 h. Peaks kerkima poole suuremaks.

9

Küpsetada 180 C juures 1 h.

Rukkijahuga kanepileib

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga