(Eesti) Kanepileib rukkijahuga

Yields1 Serving

1

Eeltainas
100 g juuretist
0,5 l käesooja vett
2 dl rukkikroovjahu
2 dl rukkihelbeid
Segada kõik ained kokku ja jätta kaetult ööks seisma.

Leivatainas
1 dl rukkilinnasejahu
1 dl Damera suhkrut
6 g meresoola
4 dl rukkitäisterajahu
1 dl kanepiseemneid

Lisada eeltainale linnasejahu, sool ja suhkur. Segada hoolega. Seejärel rukkijahu. Suure puulusikaga kloppiga tihke taigen. Peab jääma parajalt pehme. Kõige lõpus segada hulka kanepiseemned.
Panna taigen vomi. (sellest kogusest saab kaks väiksemat või ühe suure leiva) ja siluda pealt märja käega sildedaks. Katta rätikuga ja panna sooja kohta kerkima u. 3-4 h. Peaks kerkima poole suuremaks. Küpsetada 180 C juures 1 h.

Ingredients

Directions

1

Eeltainas
100 g juuretist
0,5 l käesooja vett
2 dl rukkikroovjahu
2 dl rukkihelbeid
Segada kõik ained kokku ja jätta kaetult ööks seisma.

Leivatainas
1 dl rukkilinnasejahu
1 dl Damera suhkrut
6 g meresoola
4 dl rukkitäisterajahu
1 dl kanepiseemneid

Lisada eeltainale linnasejahu, sool ja suhkur. Segada hoolega. Seejärel rukkijahu. Suure puulusikaga kloppiga tihke taigen. Peab jääma parajalt pehme. Kõige lõpus segada hulka kanepiseemned.
Panna taigen vomi. (sellest kogusest saab kaks väiksemat või ühe suure leiva) ja siluda pealt märja käega sildedaks. Katta rätikuga ja panna sooja kohta kerkima u. 3-4 h. Peaks kerkima poole suuremaks. Küpsetada 180 C juures 1 h.

(Eesti) Kanepileib rukkijahuga

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *