Tegemised

Jälgi värskeid uudiseid:

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Meie ajakirja BBQ talvenumber on kohal! Seekordses väljaandes tutvustame teile nelja ökotooteid pakkuvat Eesti ettevõtet ja talu. Meie liige Tõrvaaugu Mahe talu on üks suuremaid orgaanilise tatra kasvatajaid Balti riikides. Liivimaa Lihaveis tähistab rohutoidul kasvanud kõrgeima kvaliteediga veiseliha. Tammejuure Mahetalu pakub põhjalikku valikut kanepitooteid ja La Muu maitsvat ökojäätist. Sukeldu Eesti mahetoodete maailma! Nagu alati, saavad meie liikmed ajakirja posti teel tasuta, kõigil teistel on võimalik väljaannet lugeda meie BBQ-rakenduse kaudu:
Apple Store
apps.apple.com/si/app/baltic-business-quarterly/id1404280622

Google Play Store
play.google.com/store/apps/details?id=com.magdisplay.bbq&hl=gsw
... See MoreSee Less

22 hours ago

Täna on MUST REEDE! Iga ostuga kaasa lausa 2 kingitust! "Tervis päikesest" kinkekomplektid ainult täna -15%! Uuri lähemalt:
www.tammejuure.ee/product/kinkekomplekt-tervis-paikesest

#mustreede #mahetoit #jõulud
... See MoreSee Less

6 days ago

Ajajoone fotodKui otsid kingitust kellegile, kes hindab looduse väge nii tootes, kui tootmises! ☀️⠀
.⠀⠀⠀⠀⠀
.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
📸 @tammejuure ⠀⠀⠀⠀
#talu_toidab #talutoidab #leiarimist #naturaalne #madeinestonia #maitsev #naudi #enjoy #rimieesti #estonia #Eesti #localfood #goodstuff #healthy #öko #mahe #mahetoit #ecofood #tervisliktoit #tervislik #food #nature #healthylifestyle #healthyfood #tervisestpakatav #kanep #kanepitalu #kanepiõli #kingitus #jõulud
... See MoreSee Less

1 week ago

Valmista piparkoogid mahe nisujahust või mahe tatrajahust! 🥨 www.tammejuure.ee/product-category/jahud

#piparkoogid #retsept #nisujahu #tatrajahu #mahetoit

Piparkoogid (1 kg piparkoogitainast):
250 g rafineerimata roosuhkrut või kookospalmi suhkrut
2 dl keeva vett
150 g võid
0,5 kg toortatra jahu
1 tl söögisoodat
1/4 muskaatpähklit
0,5 tl nelki
0,5 tl vürtspipart
0,5 tl jahvatatud pipart
0,5 tl jahvatatud ingverit
4 tl kaneeli (või 10 g kaneelikoort)
1/3 tl kardemoni
0,5 (öko) apelsini riivitud koor
näpuotsaga soola

Juhised:
Pane silma järgi umbes 2/3 suhkrukogusest ühte anumasse, kalla sellele peale 2 dl keeva vett ja jäta suhkur sulama. Ülejäänud suhkur (ca 1/3) pane paksupõhjalisse potti ja kuumuta, kuni see on sulanud. Lase suhkrul pruunistada, aga kindlasti ei tohiks üle kuumutada, kuni suhkur muutub mustaks ja hakkab suitsema, siis on juba piparkoogid mõrud ja rikutud.

Kui suhkur pruunistunud, kalla sellele peale suhkrusiirupiks lahustatud suhkur. Ettevaatust, vedeliku ja kuuma suhkru kokkuvalamisel tekib väga kuum aur. Nüüd on valmis tume suhkrusiirup. Suhkru pruunistamisest sõltub, kui tumedad tulevad piparkoogid (veidi värvi annavad ka vürtsid).

Lõika või tükkideks ja sega see kuuma suhkrusiirupi hulka, kuni tükid on sulanud.

Pane muskaatpähkel, nelk, vürts, must pipar, jahvatatud ingver, kaneel/kaneelikoor ja kardemon kohviveskisse ja jahvata piparkoogivürtsid pulbriks. Kohviveski asemel saab vürtsid purustada ka uhmris nuia abiga. Alternatiivina saab nimetatud vürtside asemel kasutada ka valmis piparkoogimaitseainet (koguseliselt umbes 2 kerge kuhjaga sl). Kalla purustatud vürtsid suhkru-võisegusse ja sega ühtlaseks. Lisa ka riivitud apelsinikoor.

Mõõda teise anumasse rukki- või tatrajahu, sega jahu sisse sooda ja näpuotsaga soola. Kui teed tainast köögikombaini abiga, võib kallata kohe kogu jahu valmis vedelasse osasse ja töödelda mikseriga tainas ühtlaseks. Kui valmistad taina käsitsi, on parem jahu lisada järk-järgult ja segada vispliga. Viimane osa jahust tuleb sõtkuda sel juhul käsitsi või segada sisse puulusika abiga.

Valmis tainas mässi toidukilesse ja tõsta külmkappi. Soe tainas on algul väga kleepuv ja jääb käte külge, kuid külmas muutub see tahkemaks ja elastsemaks. Küpsetada võib juba samal päeval, kui tainas on külmas tahenenud ja muutunud rullitavaks. Enne lahtirullimist puista taina alla veidi jahu (sobib erinevate viljade püülijahu).

Vormi piparkoogid ja tõsta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Soovi korral määri piparkoogid enne ahju panemist pealt õhukese kihi lahtiklopitud munaga (jäävad läikivad). Küpseta 175-kraadises pöördõhuga ahjus olenevalt piparkookide paksusest umbes 8-10 minutit.

tervisliktoitumine.ee/gluteenivabad-piparkoogid-tatrajahust/
... See MoreSee Less

2 weeks ago

Valmista piparkoogid mahe nisujahust või mahe tatrajahust! 🥨 www.tammejuure.ee/product-category/jahud

#piparkoogid #retsept #nisujahu #tatrajahu #mahetoit

Piparkoogid (1 kg piparkoogitainast):
250 g rafineerimata roosuhkrut või kookospalmi suhkrut
2 dl keeva vett
150 g võid
0,5 kg toortatra jahu
1 tl söögisoodat
1/4 muskaatpähklit
0,5 tl nelki
0,5 tl vürtspipart
0,5 tl jahvatatud pipart
0,5 tl jahvatatud ingverit
4 tl kaneeli (või 10 g kaneelikoort)
1/3 tl kardemoni
0,5 (öko) apelsini riivitud koor
näpuotsaga soola

Juhised:
Pane silma järgi umbes 2/3 suhkrukogusest ühte anumasse, kalla sellele peale 2 dl keeva vett ja jäta suhkur sulama. Ülejäänud suhkur (ca 1/3) pane paksupõhjalisse potti ja kuumuta, kuni see on sulanud. Lase suhkrul pruunistada, aga kindlasti ei tohiks üle kuumutada, kuni suhkur muutub mustaks ja hakkab suitsema, siis on juba piparkoogid mõrud ja rikutud.

Kui suhkur pruunistunud, kalla sellele peale suhkrusiirupiks lahustatud suhkur. Ettevaatust, vedeliku ja kuuma suhkru kokkuvalamisel tekib väga kuum aur. Nüüd on valmis tume suhkrusiirup. Suhkru pruunistamisest sõltub, kui tumedad tulevad piparkoogid (veidi värvi annavad ka vürtsid).

Lõika või tükkideks ja sega see kuuma suhkrusiirupi hulka, kuni tükid on sulanud.

Pane muskaatpähkel, nelk, vürts, must pipar, jahvatatud ingver, kaneel/kaneelikoor ja kardemon kohviveskisse ja jahvata piparkoogivürtsid pulbriks. Kohviveski asemel saab vürtsid purustada ka uhmris nuia abiga. Alternatiivina saab nimetatud vürtside asemel kasutada ka valmis piparkoogimaitseainet (koguseliselt umbes 2 kerge kuhjaga sl). Kalla purustatud vürtsid suhkru-võisegusse ja sega ühtlaseks. Lisa ka riivitud apelsinikoor.

Mõõda teise anumasse rukki- või tatrajahu, sega jahu sisse sooda ja näpuotsaga soola. Kui teed tainast köögikombaini abiga, võib kallata kohe kogu jahu valmis vedelasse osasse ja töödelda mikseriga tainas ühtlaseks. Kui valmistad taina käsitsi, on parem jahu lisada järk-järgult ja segada vispliga. Viimane osa jahust tuleb sõtkuda sel juhul käsitsi või segada sisse puulusika abiga.

Valmis tainas mässi toidukilesse ja tõsta külmkappi. Soe tainas on algul väga kleepuv ja jääb käte külge, kuid külmas muutub see tahkemaks ja elastsemaks. Küpsetada võib juba samal päeval, kui tainas on külmas tahenenud ja muutunud rullitavaks. Enne lahtirullimist puista taina alla veidi jahu (sobib erinevate viljade püülijahu).

Vormi piparkoogid ja tõsta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Soovi korral määri piparkoogid enne ahju panemist pealt õhukese kihi lahtiklopitud munaga (jäävad läikivad). Küpseta 175-kraadises pöördõhuga ahjus olenevalt piparkookide paksusest umbes 8-10 minutit.

https://tervisliktoitumine.ee/gluteenivabad-piparkoogid-tatrajahust/

Tammejuure Mahetalu kinkekomplekti saad osta Rimides Talu Toidab osakonnas 🙂 vaata asukohti: www.rimi.ee/talu-toidab ... See MoreSee Less

2 weeks ago

On piparkookide aeg 🤗 Osta jahu siit:
www.tammejuure.ee/product-category/jahud
#nisujahu #mahetoit #piparkoogid
... See MoreSee Less

3 weeks ago

On piparkookide aeg 🤗 Osta jahu siit:
www.tammejuure.ee/product-category/jahud
#nisujahu #mahetoit #piparkoogid

Comment on Facebook On piparkookide aeg ...

Oi peab siis piparkooke sööma tulema.

Oled proovinud mahe hernemannat? Sobib liha, kotlettide, köögivilja paneerimiseks ja supile lisamiseks, vegan-kotlettide valmistamiseks, jätab mõnusa maitse ja on patuvaba! 🍽
www.tammejuure.ee/product/hernemanna-oko
#hernemanna #mahetoit #valgurikas #vegan #taimetoit
... See MoreSee Less

3 weeks ago

Oled proovinud mahe hernemannat? Sobib liha, kotlettide, köögivilja paneerimiseks ja supile lisamiseks, vegan-kotlettide valmistamiseks, jätab mõnusa maitse ja on patuvaba! 🍽
www.tammejuure.ee/product/hernemanna-oko
#hernemanna #mahetoit #valgurikas #vegan #taimetoitImage attachment

Comment on Facebook 1279423082175242_3430040967113432

Liha paneerimiseks parem kõigest, mida olen katsetanud.

Load more