Pirukas ehk Quiche Lorraine rukkijahuga

Kogus4 Portsjoni

 300 ml Tammejuure rukkijahu püüli
 150 g või
 0,50 tl sool
 2 spl vesi
 3 muna
 350 ml köögikoor
 1 sibul
 0,50 tl sool
 200 ml riivjuust
 200 g sink
 näpuotsaga pipart

1

Haki külm või jahuga.

2

Lisa vesi, sõtku kiiresti tainaks ja aseta tunniks külma.

3

Rulli tainas ümmarguseks kettaks ning aseta vormi põhja ja äärtele.

4

Torka kahvliga tainapõhja mõned augud. Küpseta ahjus 225°C juures 10 minutit.

5

Pruunista pannil sink ja sibul ning aseta eelküpsetatud põhjale.

6

Klopi munad ja koor segamini ning maitsesta.

7

Sega hulka riivjuust ja kalla segu pirukale.

8

Küpseta ahjus 200°C juures 20-30 minutit, kuni pirukas on pealt helepruun. Retsept sobib 24 cm läbimõõduga koogivormile.

Ingredients

 300 ml Tammejuure rukkijahu püüli
 150 g või
 0,50 tl sool
 2 spl vesi
 3 muna
 350 ml köögikoor
 1 sibul
 0,50 tl sool
 200 ml riivjuust
 200 g sink
 näpuotsaga pipart

Valmistamine

1

Haki külm või jahuga.

2

Lisa vesi, sõtku kiiresti tainaks ja aseta tunniks külma.

3

Rulli tainas ümmarguseks kettaks ning aseta vormi põhja ja äärtele.

4

Torka kahvliga tainapõhja mõned augud. Küpseta ahjus 225°C juures 10 minutit.

5

Pruunista pannil sink ja sibul ning aseta eelküpsetatud põhjale.

6

Klopi munad ja koor segamini ning maitsesta.

7

Sega hulka riivjuust ja kalla segu pirukale.

8

Küpseta ahjus 200°C juures 20-30 minutit, kuni pirukas on pealt helepruun. Retsept sobib 24 cm läbimõõduga koogivormile.

Pirukas ehk Quiche Lorraine rukkijahuga

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga