
Eeltainas:
100 g juuretis
5 l käesooja vett
200 ml Tammejuure rukkikroovjahu
200 ml Tammejuure rukkihelbed
Segada kõik ained kokku ja jätta kaetult ööks seisma.
Leivatainas:
100 ml rukkilinnasejahu
100 ml Damera suhkur
6 g meresool
400 ml rukkitäisterajahu
100 ml kanepiseemned
1
Lisada eeltainale linnasejahu, sool ja suhkur.
2
Segada hoolega.
3
Seejärel lisa rukkitäisterajahu.
4
Suure puulusikaga kloppiga tihke taigen.
5
Peab jääma parajalt pehme.
6
Kõige lõpus segada hulka kanepiseemned.
7
Panna taigen vormi ja siluda pealt märja käega sildedaks. Sellest kogusest saab kaks väiksemat või ühe suure leiva.
8
Katta rätikuga ja panna sooja kohta kerkima u. 3-4 h. Peaks kerkima poole suuremaks.
9
Küpsetada 180 C juures 1 h.
Ingredients
Eeltainas:
100 g juuretis
5 l käesooja vett
200 ml Tammejuure rukkikroovjahu
200 ml Tammejuure rukkihelbed
Segada kõik ained kokku ja jätta kaetult ööks seisma.
Leivatainas:
100 ml rukkilinnasejahu
100 ml Damera suhkur
6 g meresool
400 ml rukkitäisterajahu
100 ml kanepiseemned