
 Eeltainas:
 100 g juuretis
 0.50 l käesooja vett
 200 ml Tammejuure rukkikroovjahu
 200 ml Tammejuure rukkihelbed
 Segada kõik ained kokku ja jätta kaetult ööks seisma.  
 Leivatainas: 
 100 ml rukkilinnasejahu
 100 ml Damera suhkur
 6 g meresool
 400 ml rukkitäisterajahu
 100 ml kanepiseemned
1
Lisada eeltainale linnasejahu, sool ja suhkur.
2
Segada hoolega.
3
Seejärel lisa rukkitäisterajahu.
4
Suure puulusikaga kloppiga tihke taigen.
5
Peab jääma parajalt pehme.
6
Kõige lõpus segada hulka kanepiseemned.
7
Panna taigen vormi ja siluda pealt märja käega sildedaks. Sellest kogusest saab kaks väiksemat või ühe suure leiva.
8
Katta rätikuga ja panna sooja kohta kerkima u. 3-4 h. Peaks kerkima poole suuremaks.
9
Küpsetada 180 C juures 1 h.
Ingredients
 Eeltainas:
 100 g juuretis
 0.50 l käesooja vett
 200 ml Tammejuure rukkikroovjahu
 200 ml Tammejuure rukkihelbed
 Segada kõik ained kokku ja jätta kaetult ööks seisma.  
 Leivatainas: 
 100 ml rukkilinnasejahu
 100 ml Damera suhkur
 6 g meresool
 400 ml rukkitäisterajahu
 100 ml kanepiseemned

