(Eesti) Kanepipiim (vegan)

Yields4 Servings
 150 ml Tammejuure kooritud kanepiseemned
 500 ml külm vesi
 veidi vanillisuhkrut (soovi korral)
1

Pane kanepiseemned ja vesi blenderisse ning töötle maksimuskiirusel paar minutit.

2

Soovi korral maitsesta vanillisuhkruga ja kurna läbi sõela või marli.

3

Kanepipiim saab olemas kergelt vahune ja valge värviga. Sobib lisada ka kohvi peale!

Kanepipiim on üks „pähklipiimadest“, mis sobib joomiseks hästi neile, kes tavalist piima ei talu. Kanepipiima tegemine on väga lihtne ja kiire, maitselt on piim rammus. Kuna kanepiseemned sisaldavad palju erinevaid aminohappeid, omega-3 ja omega-6 rasvhappeid, vitamiine ja mikroelemente, on kanepipiim äärmiselt kasulik jook! Vanade eestlaste jook (nemad tegid koortega kanepiseemnetega), kui lehmapiima käepärast polnud.

Ingredients

 150 ml Tammejuure kooritud kanepiseemned
 500 ml külm vesi
 veidi vanillisuhkrut (soovi korral)

Directions

1

Pane kanepiseemned ja vesi blenderisse ning töötle maksimuskiirusel paar minutit.

2

Soovi korral maitsesta vanillisuhkruga ja kurna läbi sõela või marli.

3

Kanepipiim saab olemas kergelt vahune ja valge värviga. Sobib lisada ka kohvi peale!

Kanepipiim on üks „pähklipiimadest“, mis sobib joomiseks hästi neile, kes tavalist piima ei talu. Kanepipiima tegemine on väga lihtne ja kiire, maitselt on piim rammus. Kuna kanepiseemned sisaldavad palju erinevaid aminohappeid, omega-3 ja omega-6 rasvhappeid, vitamiine ja mikroelemente, on kanepipiim äärmiselt kasulik jook! Vanade eestlaste jook (nemad tegid koortega kanepiseemnetega), kui lehmapiima käepärast polnud.
(Eesti) Kanepipiim (vegan)

Comments

    1. Tere! Kanepiseemned purustati uhmriga anumas, valati vesi peale, leotati 10 min, seejärel kurnati välja kestad, ning kanepipiim oli joomiseks valmis 🙂

    1. Tere! Rimis Tammejuure kanepiseemned on koorimata ja neid saab purustada, siis leotada selles samas vees, vesi muutub valgeks kanepipiimaks ning seejärel kurnata sõelaga kestad välja, ning kanepipiim ongi joomiseks valmis! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *