
200 g kohupiim
250 ml piim
1 pc muna
1 tl sool
1 spl suhkur
50 g või
250 ml odrajahu
100 ml Tammejuure nisujahu
0.50 tl söögisooda
Tammejuure kanepiseemned
1
Klopi muna suhkruga kergelt vahtu.
2
Sega juurde kohupiim ja seejärel toasoe piim.
3
Sulata või ja lisa ka see kohupiimamassi hulka.
4
Sega omavahel kuivained ja lisa taigna hulka. Suhkru asemel võid lisada ka mett.
5
Aseta taigen kandilisse keeksivormi ja küpseta 40 minutit 180 kraadi juures.
6
Ahjust välja võttes kata karask rätikuga, aga ära mässi seda liiga tihedalt ümber. Liiga tihedalt kaetuna võib karask n-ö ära vettida.
Tegemist on Angelica Udeküll kohandatud retseptiga, kus veidi suurem kogus kohupiima teeb karaski eriti mahlaseks! Valmistusaeg umbes üks tund.
Ingredients
200 g kohupiim
250 ml piim
1 pc muna
1 tl sool
1 spl suhkur
50 g või
250 ml odrajahu
100 ml Tammejuure nisujahu
0.50 tl söögisooda
Tammejuure kanepiseemned