(Eesti) Karask kanepiseemnetega

Yields2 Servings

 200 g kohupiim
 250 ml piim
 1 muna
 1 tsp sool
 1 tbsp suhkur
 50 g või
 250 ml odrajahu
 100 ml Tammejuure nisujahu
 0.50 tsp söögisooda
 Tammejuure kanepiseemned

1

Klopi muna suhkruga kergelt vahtu.

2

Sega juurde kohupiim ja seejärel toasoe piim.

3

Sulata või ja lisa ka see kohupiimamassi hulka.

4

Sega omavahel kuivained ja lisa taigna hulka. Suhkru asemel võid lisada ka mett.

5

Aseta taigen kandilisse keeksivormi ja küpseta 40 minutit 180 kraadi juures.

6

Ahjust välja võttes kata karask rätikuga, aga ära mässi seda liiga tihedalt ümber. Liiga tihedalt kaetuna võib karask n-ö ära vettida.

Tegemist on Angelica Udeküll kohandatud retseptiga, kus veidi suurem kogus kohupiima teeb karaski eriti mahlaseks! Valmistusaeg umbes üks tund.

Ingredients

 200 g kohupiim
 250 ml piim
 1 muna
 1 tsp sool
 1 tbsp suhkur
 50 g või
 250 ml odrajahu
 100 ml Tammejuure nisujahu
 0.50 tsp söögisooda
 Tammejuure kanepiseemned

Directions

1

Klopi muna suhkruga kergelt vahtu.

2

Sega juurde kohupiim ja seejärel toasoe piim.

3

Sulata või ja lisa ka see kohupiimamassi hulka.

4

Sega omavahel kuivained ja lisa taigna hulka. Suhkru asemel võid lisada ka mett.

5

Aseta taigen kandilisse keeksivormi ja küpseta 40 minutit 180 kraadi juures.

6

Ahjust välja võttes kata karask rätikuga, aga ära mässi seda liiga tihedalt ümber. Liiga tihedalt kaetuna võib karask n-ö ära vettida.

Tegemist on Angelica Udeküll kohandatud retseptiga, kus veidi suurem kogus kohupiima teeb karaski eriti mahlaseks! Valmistusaeg umbes üks tund.
(Eesti) Karask kanepiseemnetega

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *