Tegemised

Jälgi värskeid uudiseid:

 

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Kaerahelveste lugu ...

Väike pilguheit väiketootmise väljakutsetesse.
Oleme juba aegade algusest kasvatanud mahe kaera, mis esialgu müüsime kokkuostjatele ja tehastele ära. Ja kui kord tuli otsus, et hakkame ise tegelema jahutootmisega ning hiljem ka teravilja helbeid tegema, siis oli meil kohe selgus silme ees, et soovime jätta sinna tootesse võimalikult palju kaerale omaseid vitamiine ja mineraalaineid. Olgu mainitud, et kaer sisaldab rikkalikult kiudaineid, B-grupi vitamiine ning erinevaid mineraalaineid.

Selleks valisime töötlemisviisi, mis on ilma kuumutamise ja aurutamiseta nagu suurtööstused seda teevad, et pikendada kaerahelbe säilivusaega ja eraldada kergemini kaera ümbritsev kest ehk sõkal. Samas kõik see kuumtöötlemine ja lisatöötlemine vähendab ka kasulike ainete osakaalu teraviljas.

Seega otsustasime, et valmistame toorhelbeid – eemaldame mehaaniliselt koorimisseadmega kesta, mida peab tegema nagunii, sest selle kestaga koos ei saa kaera süüa, jääb kinni kurku ja hamba vahele ning ei seedu kõhus. Ning seejärel muljumismasinaga pressime kaeratera lapikuks helbeks, säilitades kõik kasulikud ained.

Teoorias on kõik ilus, aga praktikas on just kaerahelveste tootmine olnud kõige keerulisem ja väljakutset tekitav tegevus meie ettevõttes – kuidas saada kaer enne muljumist ehk helvestamist väga puhtaks kestadest? Oleme ostnud aja jooksul erinevaid sorteere, sõelasid ja muud tehnikat, et sõelte ja tuulte reguleerimise abil saada hea tulemus. Isegi proovisime sellist sorti, millel ei ole seda kesta, kuid isegi sellel sordil on väike % sees kestaga kaera teri ja teiseks – kesta eemaldamine on pigem hea kuna kesta küljes võib olla kaeral erinevad mükotoksiinid, mis põllul kasvades tekivad. Seega jäime ikka kestaga kaera kasvatamise juurde.

Alles nüüd peale pikki aastaid katsetamist võime öelda, et Tammejuure kaerahelbed on lõpuks ometi kestade vabad ehk 99.9% puhtad kaerahelbed! Praegu kui oleme õppinud selgeks, kuidas seda teha, on iga aasta uue saagiga taas muidugi katsetused, sest kui igal aastal olenevalt ilmast on kaera üldine tera suurus kord suurem ja kord väiksem, siis peame sellega lihtsalt arvestama, et iga aasta peamegi uuesti oma seadistused üle vaatama, et tagada kestavabad kaerahelbed.

Selline näeb välja ühe toote arendus väikses mahetalus ja see on ainult 1 toode. Tammejuurel on juba üle 40 erineva toote ja võib öelda, et pea iga tootega on olnud algusest palju mässamist, et lõpuks ühtlane kvaliteet paika saada ja vahel on nii, et seda ei saagi täpselt paika kuna igal aastal on erinev kliima viljakasvatusperioodil ja varem kehtinud katsed ja seadistused lihtsalt ei toimi!

Edu teistelegi tootearendajatele ning ärge jätke jonni kui miskit ei õnnestu, proovige veel ja veel kui lõpuks leiate selle õige tulemuse, millega on rahul ka kliendid ja tarbijad ning ka ise saab oma perele pakkuda seda kõikse paremat kvaliteeti!

Tammejuure 100% mahe toor kaerahelbeid saab osta siit:

www.tammejuure.ee/product/kaerahelbed-oko

#kaerahelbed #tammejuure #mahetalu #eestitoit #mahetoit #mahe #öko #tootearendus
... See MoreSee Less

19 hours ago
Kaerahelveste lugu ...

Väike pilguheit väiketootmise väljakutsetesse. 
Oleme juba aegade algusest kasvatanud mahe kaera, mis esialgu müüsime kokkuostjatele ja tehastele ära. Ja kui kord tuli otsus, et hakkame ise tegelema jahutootmisega ning hiljem ka teravilja helbeid tegema, siis oli meil kohe selgus silme ees, et soovime jätta sinna tootesse võimalikult palju kaerale omaseid vitamiine ja mineraalaineid. Olgu mainitud, et kaer sisaldab rikkalikult kiudaineid, B-grupi vitamiine ning  erinevaid mineraalaineid.

Selleks valisime töötlemisviisi, mis on ilma kuumutamise ja aurutamiseta nagu suurtööstused seda teevad, et pikendada kaerahelbe säilivusaega ja eraldada kergemini kaera ümbritsev kest ehk sõkal. Samas kõik see kuumtöötlemine ja lisatöötlemine vähendab ka kasulike ainete osakaalu teraviljas. 

Seega otsustasime, et valmistame toorhelbeid – eemaldame mehaaniliselt koorimisseadmega kesta, mida peab tegema nagunii, sest selle kestaga koos ei saa kaera süüa, jääb kinni kurku ja hamba vahele ning ei seedu kõhus. Ning seejärel muljumismasinaga pressime kaeratera lapikuks helbeks, säilitades kõik kasulikud ained.

Teoorias on kõik ilus, aga praktikas on just kaerahelveste tootmine olnud kõige keerulisem ja väljakutset tekitav tegevus meie ettevõttes – kuidas saada kaer enne muljumist ehk helvestamist väga puhtaks kestadest? Oleme ostnud aja jooksul erinevaid sorteere, sõelasid ja muud tehnikat, et sõelte ja tuulte reguleerimise abil saada hea tulemus. Isegi proovisime sellist sorti, millel ei ole seda kesta, kuid isegi sellel sordil on väike % sees kestaga kaera teri ja teiseks – kesta eemaldamine on pigem hea kuna kesta küljes võib olla kaeral erinevad mükotoksiinid, mis põllul kasvades tekivad. Seega jäime ikka kestaga kaera kasvatamise juurde.

Alles nüüd peale pikki aastaid katsetamist võime öelda, et Tammejuure kaerahelbed on lõpuks ometi kestade vabad ehk 99.9% puhtad kaerahelbed! Praegu kui oleme õppinud selgeks, kuidas seda teha, on iga aasta uue saagiga taas muidugi katsetused, sest kui igal aastal olenevalt ilmast on kaera üldine tera suurus kord suurem ja kord väiksem, siis peame sellega lihtsalt arvestama, et iga aasta peamegi uuesti oma seadistused üle vaatama, et tagada kestavabad kaerahelbed.

Selline näeb välja ühe toote arendus väikses mahetalus ja see on ainult 1 toode. Tammejuurel on juba üle 40 erineva toote ja võib öelda, et pea iga tootega on olnud algusest palju mässamist, et lõpuks ühtlane kvaliteet paika saada ja vahel on nii, et seda ei saagi täpselt paika kuna igal aastal on erinev kliima viljakasvatusperioodil ja varem kehtinud katsed ja seadistused lihtsalt ei toimi!

Edu teistelegi tootearendajatele ning ärge jätke jonni kui miskit ei õnnestu, proovige veel ja veel kui lõpuks leiate selle õige tulemuse, millega on rahul ka kliendid ja tarbijad ning ka ise saab oma perele pakkuda seda kõikse paremat kvaliteeti!

Tammejuure 100% mahe toor kaerahelbeid saab osta siit:

www.tammejuure.ee/product/kaerahelbed-oko

#kaerahelbed #tammejuure #mahetalu #eestitoit #mahetoit #mahe #öko #tootearendus

Enne ja pärast pilt 🤗 Soe koduleib ikka laual - vat see on õige kodutunne 💚

Meie küpsetame Tammejuure mahe rukkitäisterajahust koduleiba ning leivavormid määrime mahe rüpsiõliga, proovi sinagi! 🍞

Nüüd olemas ka mahe tume rukkilinnase jahu, mis on mõnusa magusa värske maitsega ja aromaatse tummise lõhnaga 😍

👉 www.tammejuure.ee/product-category/jahud/

#rukkijahu #rukkilinnasejahu #mahetoit #koduleib #rukkileib #eestitoit
... See MoreSee Less

4 days ago
Enne ja pärast pilt 🤗 Soe koduleib ikka laual - vat see on õige kodutunne 💚

Meie küpsetame Tammejuure mahe rukkitäisterajahust koduleiba ning leivavormid määrime mahe rüpsiõliga, proovi sinagi! 🍞

Nüüd olemas ka mahe tume rukkilinnase jahu, mis on mõnusa magusa värske maitsega ja aromaatse tummise lõhnaga 😍

👉 www.tammejuure.ee/product-category/jahud/

#rukkijahu #rukkilinnasejahu #mahetoit #koduleib #rukkileib #eestitoitImage attachment

Täna on Tammejuurel au osaleda Läänemaa ettevõtete tunnustusõhtul 🎉

Täname kliente, koostööpartnereid, toetajaid ja kaasamõtlejaid, kellele läheb korda see, mida me teeme ja mis panuse maailma anname! 😍

#läänemaa #ettevõtlus

www.tammejuure.ee
... See MoreSee Less

7 days ago
Täna on Tammejuurel au osaleda Läänemaa ettevõtete tunnustusõhtul 🎉 

Täname kliente, koostööpartnereid, toetajaid ja kaasamõtlejaid, kellele läheb korda see, mida me teeme ja mis panuse maailma anname! 😍

#läänemaa #ettevõtlus

www.tammejuure.ee

Tammejuure e-poes olemas need imelised mahe kanepiõli niisked salvrätikud 🤩

tammejuure.ee/product-category/nahale-ja-juustele/

#looduskosmeetika
... See MoreSee Less

1 week ago
Tammejuure e-poes olemas need imelised mahe kanepiõli niisked salvrätikud 🤩

https://tammejuure.ee/product-category/nahale-ja-juustele/

#looduskosmeetikaImage attachmentImage attachment+2Image attachment

Kingitus -20% Tammejuure e-poes 🎁 Muuda enda ja lähedaste toit tervislikumaks ja toitaineterikkamaks, pestitsiididevabaks, allergiavabaks 💚

Kasuta ostukorvis salasõna "kingitus2024" ja saad võimaluse teha endale kingitus ja oma lähedastele kingitus - Avasta tervislik õli salatisse ja rüüpamiseks, proteiinipulber smuutisse, kiviveski jahu küpsetistesse, täistera mannad-helbed hommiku äratuseks, öko iluhooldus nahale-juustele 🍀

www.tammejuure.ee/tooted "kingitus2024" kehtib kuni 16.12.2024

Lisaks poetab Tammejuure päkapikk omalt poolt paki sisse kaasa veel ühe kingituse 😉

Tammejuure mahetooted on valmistatud omakasvatatud Läänemaa toorainest, taastuvenergiaga ning 100% mahe ehk öko garantii 🇪🇪

#eestitoit #soodus #kampaania #jõulud #mahetoit #tervislik #mahe #öko #talutoit
... See MoreSee Less

1 week ago
Kingitus -20% Tammejuure e-poes 🎁 Muuda enda ja lähedaste toit tervislikumaks ja toitaineterikkamaks, pestitsiididevabaks, allergiavabaks 💚

Kasuta ostukorvis salasõna kingitus2024 ja saad võimaluse teha endale kingitus ja oma lähedastele kingitus - Avasta tervislik õli salatisse ja rüüpamiseks, proteiinipulber smuutisse, kiviveski jahu küpsetistesse, täistera mannad-helbed hommiku äratuseks, öko iluhooldus nahale-juustele 🍀

www.tammejuure.ee/tooted  kingitus2024 kehtib kuni 16.12.2024

Lisaks poetab Tammejuure päkapikk omalt poolt paki sisse kaasa veel ühe kingituse 😉

Tammejuure mahetooted on valmistatud omakasvatatud Läänemaa toorainest, taastuvenergiaga ning 100% mahe ehk öko garantii 🇪🇪

#eestitoit #soodus #kampaania #jõulud #mahetoit #tervislik #mahe #öko #talutoit

Nisuhelvestest saab teha veidi krõbedamaid koogipõhjasid 🍰 Nisuhelbeid võib üldse lisada juurde ka muudele koogipõhjadele - annab kõrmpsuvamat tekstuuri 😉

NISUHELBE KOOK:

Sulata 200g võid, lisa segades 3 spl suhkurt, noaotsaga soola, 250g nisuhelbed ja sega ühtlaseks massiks. Suru taigen lusikaga lahtikäiva 24 cm koogivormi põhjale pressi tugevasti kinni. Küpseta 175-kraadises ahjus 30 minutit, kuni nisuhelbe põhi on läinud pealt kuldsemaks. Jahuta nisuhelbe põhi.

Mikseriga 200ml vahukoor kohevaks vahuks ja lisa 200g kohupiimatoru, seejärel kata jahtunud nisuhelbe koogipõhi ning pane külmikusse. Parimalt maitseb siis kui on vahepeal külmikus seisnud üle öö. Enne serveerimist lisa maasikaviilud või mõned muud meelepärased marjad ja kaunistuseks näiteks kooritud kanepiseemneid 🙂

Osta mahe nisuhelbeid siit või vaata müügikohti:

www.tammejuure.ee/product/nisuhelbed

#nisuhelbed #helbed #küpsised #retsept #kokkamine #mahetoit #mahe #öko #kiudaineterikas #tervisliktoitumine
... See MoreSee Less

2 weeks ago
Nisuhelvestest saab teha veidi krõbedamaid koogipõhjasid 🍰 Nisuhelbeid võib üldse lisada juurde ka muudele koogipõhjadele - annab kõrmpsuvamat tekstuuri 😉

NISUHELBE KOOK:

Sulata 200g võid, lisa segades 3 spl suhkurt, noaotsaga soola, 250g nisuhelbed ja sega ühtlaseks massiks. Suru taigen lusikaga lahtikäiva 24 cm koogivormi põhjale pressi tugevasti kinni. Küpseta 175-kraadises ahjus 30 minutit, kuni nisuhelbe põhi on läinud pealt kuldsemaks. Jahuta nisuhelbe põhi.

Mikseriga 200ml vahukoor kohevaks vahuks ja lisa 200g kohupiimatoru, seejärel kata jahtunud nisuhelbe koogipõhi ning pane külmikusse. Parimalt maitseb siis kui on vahepeal külmikus seisnud üle öö. Enne serveerimist lisa maasikaviilud või mõned muud meelepärased marjad ja kaunistuseks näiteks kooritud kanepiseemneid :)

Osta mahe nisuhelbeid siit või vaata müügikohti: 

www.tammejuure.ee/product/nisuhelbed

#nisuhelbed #helbed #küpsised #retsept #kokkamine #mahetoit #mahe #öko #kiudaineterikas #tervisliktoitumine

Nisuhelbe küpsised:
💛 250g Tammejuure nisuhelbed
💛 200g või
💛 2 muna
💛 3 spl suhkur
💛 näpuotsaga soola

👉 Sulata või
👉 Lisa segades suhkur ja sool
👉 Lisa nisuhelbed ja muna ning sega ühtlaseks massiks
👉 Pane lusikatäis taigent ahjuplaadile
👉 Küpseta 150 kraadi juures umbes 50 minutit kuni küpsised on tahked ja kuldsed
Mõnusaid maitseelamusi!

Osta mahe nisuhelbeid siit või vaata müügikohti:

www.tammejuure.ee/product/nisuhelbed

#nisuhelbed #helbed #küpsised #retsept #kokkamine #mahetoit #mahe #öko #kiudaineterikas #tervisliktoitumine
... See MoreSee Less

2 weeks ago
Nisuhelbe küpsised: 
💛 250g Tammejuure nisuhelbed
💛 200g või
💛 2 muna
💛 3 spl suhkur
💛 näpuotsaga soola

👉 Sulata või
👉 Lisa segades suhkur ja sool  
👉 Lisa nisuhelbed ja muna ning sega ühtlaseks massiks
👉 Pane lusikatäis taigent ahjuplaadile
👉 Küpseta 150 kraadi juures umbes 50 minutit kuni küpsised on tahked ja kuldsed
Mõnusaid maitseelamusi! 

Osta mahe nisuhelbeid siit või vaata müügikohti: 

www.tammejuure.ee/product/nisuhelbed

#nisuhelbed #helbed #küpsised #retsept #kokkamine #mahetoit #mahe #öko #kiudaineterikas #tervisliktoitumine
Load more