
Eeltainas:
100 г juuretis
0,50 л käesooja vett
200 мл Tammejuure rukkikroovjahu
200 мл Tammejuure rukkihelbed
Segada kõik ained kokku ja jätta kaetult ööks seisma.
Leivatainas:
100 мл rukkilinnasejahu
100 мл Damera suhkur
6 г meresool
400 мл rukkitäisterajahu
100 мл kanepiseemned
1
Lisada eeltainale linnasejahu, sool ja suhkur.
2
Segada hoolega.
3
Seejärel lisa rukkitäisterajahu.
4
Suure puulusikaga kloppiga tihke taigen.
5
Peab jääma parajalt pehme.
6
Kõige lõpus segada hulka kanepiseemned.
7
Panna taigen vormi ja siluda pealt märja käega sildedaks. Sellest kogusest saab kaks väiksemat või ühe suure leiva.
8
Katta rätikuga ja panna sooja kohta kerkima u. 3-4 h. Peaks kerkima poole suuremaks.
9
Küpsetada 180 C juures 1 h.
Ингредиенты
Eeltainas:
100 г juuretis
0,50 л käesooja vett
200 мл Tammejuure rukkikroovjahu
200 мл Tammejuure rukkihelbed
Segada kõik ained kokku ja jätta kaetult ööks seisma.
Leivatainas:
100 мл rukkilinnasejahu
100 мл Damera suhkur
6 г meresool
400 мл rukkitäisterajahu
100 мл kanepiseemned