Tule külla sel pühapäeval

Sel pühapäeval, 21. juulil avab uksed Parim Mahetootja 2018 auhinna pälvinud Tammejuure Mahetalu. Näidatakse vastvalminud mahevilja terminali ja pakutakse maitsmiseks toite kanepist. Pilte saab teha kanepitaimede taustal ning iga külastaja saab kingituseks kanepitaime. 

Üritus toimub Avatud Talude Päeva raames, mil on võimalik külastada paljusid talusid Eestimaal. Kell 10.00 avatakse pidulikult Tammejuure moodne mahevilja terminal, kus saab sorteerida, kuivatada ja ladustada mahevilja. AS Dotnuva Balticu ehitatud ARSKA portsjonkuivati kütteallikaks on hakkepuidukatel, võimaldades kuivatada vilja taastuvenergial. Kell 11, 13, 15, 17 toimuvad Mahetalus ekskursioonid ja jalutuskäik läbi Suure-Lähtru mõisaaegse küla. Lisaks antakse maitsta kanepist toite, avatud on kanepikohvik ja lastele mängunurk, külastada saab näitust “Tammejuure läbi aegade” ning kohapeal on ka Eesti mahepõllumajanduse pop-up muuseum.

Tammejuure Mahetalu on 30 aastat tegutsenud pereettevõte Läänemaal, kes alustas kanepikasvatust 10 aastat tagasi, taaselustades toidukanepi kui vanade eestlaste muistse väetoidu traditsiooni. Kanepiõli ja -seemnete tervistavad omadused on maailmas taas hinda läinud, seda eelkõige tänu oma kõrgele Omega 3 ja mineraalainete osakaalule. Selle tagajärjel on kogu maailma tabanud omamoodi kanepirevolutsioon, mis on täitnud poeletid suure valiku toidukanepit sisaldavate toitude ja kosmeetikakaupadega.

Tammejuure Mahetalu valmistab ise oma töötlemisseadmetega mahe-sertifikaadiga kanepitooteid, külmpressitud toiduõlisid, kiviveski jahusid, kaerajahu, hernejahu teise veskiga ja helbeid. Tooteid turustatakse üle 100 müügikohas Eestis ja veidi ka välismaal. Pühapäeval, Avatud Talude Päeva raames, saab neid osta ka otse talust.

Sel aastal tasub tulla külastama just Läänemaad, sest Tammejuure Mahetalu lähedal avavad uksed ka 25 km kaugusel asuv Koka talu, kus saab tutvuda köögivilja ja koduõlle väiketootmisega, näha saab ka küülikuid ja kodulinde. 20 km teisel pool asub aga koduveini, siidrit, sinepit ja moose valmistav Tänava Talu, kus külastajad saavad lisaks toodete proovimisele uudistada ka puuvilja- ja  marjakasvatust ning teha tutvust lammaste, kodulindude, veiste ja muude toredate loomadega. Seega põnevad maitsed ja elamused Läänemaalt on sel päeval garanteeritud!
Kohtumiseni pühapäeval!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *