Print Options:

Supiseguga hernesupp suitsulihaga

Yields1 Serving

1

80g Tammejuure supisegu
150 g odrakruupe
3 l vett
1 kg suitsuribi või suitsutatud seakooti
1 suur sibul
2 suurt või 4 väiksemat kartulit
2-3 suurt porgandit
maitse järgi soola
2-3 tl sinepit
kimp hakitud peterselli

Valmistamine:

Pane kruubid eelmisel õhtul likku.

Pane suitsuliha ja vesi suurde potti ning kuumuta aeglaselt keemiseni. Koori hoolikalt pinnale tekkinud vaht.

Lisa supile leotatud ja loputatud kruubid ning supisegu. Kuumuta uuesti keemiseni, alanda kuumust, kata pott kaanega ning keeda tasasel tulel umbes tund aega.

Haki sibul, porgand ja kartulid peeneks või riivi jämeda riiviga. (Soovi korral prae sibul ja porgand pannil õlis läbi). Lisa köögiviljad. Keeda veel umbes pool tundi, kuni köögiviljad ja liha on pehmed.

Võta liha potist välja, eemalda kondid, lõika liha väiksemateks tükkideks ning lisa uuesti supile.

Maitsesta supp sinepi ja soolaga