Nisuhelbed (öko)

Alates:  2,30 (2,25 €/kg)

Täistera töötlemata ehedad nisu ökohelbed

Tootekood: - Kategooria:

Kirjeldus

  • Sobib pudru, küpsiste ja küpsetiste valmistamiseks
  • Peened helbed, millest saab kiiresti putru valmistada
  • 100% ökoloogiliselt toodetud ja oma talu kasvatatud tooraine
  • Helbete valmistamiseks on valitud kõige paremate analüüsitulemustega viljapartii
  • Valmistatud mehaanilise helbepressiga
  • Kuumtöötlemata ehedad ökohelbed, säilivad nisus leiduvad kasulikud ained ja maitse
  • Täistera helbed – helbed sisaldavad nisukliisid
  • Säilitada kuivas
  • 100% NISUhelbed

 

Toote valmistamiseks on kasutatud päikeseelektrijaama poolt toodetud taastuvenergiat. Tooraine kuivatatakse põllult tulles biokatla sooja õhuga ehk samuti taastuvenergiat kasutades (tavaliselt köetakse viljakuivateid diiselkütusega või gaasiga). Tammejuure tootmisviis tagab väiksema ökoloogilise jalajälje – jätame tulevastele põlvedele puhtama keskkonna!

 

Koostis: 100% NISUhelbed. 100g öko nisuhelbeid sisaldab: energiasisaldus 1270 kJ/ 301 kcal; rasvad 2,4g, sh küllastunud rasvhapped 0,28g; süsivesikud 64,4g, sh suhkrud 0,7g; valgud 10,3g; sool 1mg, kiudained 9,9g.

 

Küsi pakkumist: tammejuure@tammejuure.ee, tel. 53056682

Toode on müügil:

Haapsalus

  • OTT Kohalik Talupood (Jüriöö 7)
  • otse talust ehk siit veebilehelt

Viljandis:

  • Etnoait (Tallinna tn 3/1)

 

NISUHELBE PUDER: Aja keema 250ml vett koos 250ml piimaga, lisa 0,5tl soola, lisa 150ml nisuhelbeid, sega 5 minutit ja hauta kaane all 10 minutit. Serveeri võisilma ja moosiga!

NISUHELBE KÜPSISED: Sulata 200g võid, lisa segades 3 spl suhkurt, noaotsaga soola,  250g nisuhelbed, 2 muna ja sega ühtlaseks massiks. Pane lusikatäis taigent ahjuplaadile, küpseta 150 kraadi juures umbes 50 minutit kuni küpsised on tahked ja kuldsed. Mõnusaid maitseelamusi!

 

NISUHELBE TOORJUUSTUKOOK:

Sulata 200g võid, lisa segades 3 spl suhkurt, noaotsaga soola, 250g nisuhelbed ja sega ühtlaseks massiks. Suru taigen lusikaga lahtikäiva 24 cm koogivormi põhjale pressi tugevasti kinni.

Klopi mikseriga toasoe 400g toorjuust kohevaks, siis lisa ükshaaval vahustades 2 muna ning viimasena 300g kondenspiim.

Kalla saadud kreem ettevaatlikult nisuhelbe põhjale. Võimalusel pane ahju eraldi anum veega ja kook. Küpseta 175-kraadises ahjus 50-60 minutit, kuni kook on läinud pealt kuldsemaks. Lülita ahi välja ja lase koogil täielikult jahtuda. Parimalt maitseb siis kui on vahepeal külmikus seisnud üle öö.

 

NISUHELBE KOOK VAHUKOORE-KOHUPIIMAGA:

Sulata 200g võid, lisa segades 3 spl suhkurt, noaotsaga soola, 250g nisuhelbed ja sega ühtlaseks massiks. Suru taigen lusikaga lahtikäiva 24 cm koogivormi põhjale pressi tugevasti kinni. Küpseta 175-kraadises ahjus 30 minutit, kuni nisuhelbe põhi on läinud pealt kuldsemaks. Jahuta nisuhelbe põhi.

Mikseriga 200ml vahukoor kohevaks vahuks ja lisa 200g kohupiimatoru, seejärel kata nisuhelbe koogipõhi ning pane külmikusse. Parimalt maitseb siis kui on vahepeal külmikus seisnud üle öö. Enne serveerimist lisa maasikaviilud ja kaunistuseks näiteks kooritud kanepiseemneid 🙂

Nisuhelbe kook plaadil Tammejuure

Nisuhelbe kook vormis Tammejuure

Nisuhelbe kooki saab teha ümmarguses vormis kui ka plaadil. Plaadil küpsetades tuleb vähendada küpsemise aega 10-15 min.

 

 

Lisainfo

Kaal -
Suurus

700g, 2kg